Eerlijk verhaal over mijzelf

Ben jij een werkende moeder of werken er binnen jouw organisatie werkende moeders met “balans-vraagstukken” dan is dit wellicht een eye-opener!

Wie ben ik

Als ondernemer kan ik me makkelijk verschuilen achter mijn bedrijf(snaam), maar mijn persoonlijke verhaal zegt heel veel over de manier waarop ik werk. Welke kennis en ervaring ik in mijn eigen leven heb opgedaan, maar ook met wie ik het liefst werk. Mijn naam is Agathe Hania-Akse en ik ben de drijvende kracht achter Expeditie Werkplezier. Ik begeleid al jaren vrouwen die zorg- en werktaken combineren. Ze zijn moeder, dochter, partner van, werkneemster/onderneemster, vriendin, sportmaatje en nog veel meer.  Ze zouden af en toe gewoon eens ongegeneerd tijd willen hebben voor me, myself and I.

Ik ben opgeleid tot Arbeids- en Organisatiepsycholoog aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Nog steeds de leukste stad in Nederland ;-). Al vóór, maar zeker tijdens mijn studie, is mijn interesse gewekt in menselijk gedrag. Fascinerend. Ik kan met open mond gesprekken van anderen volgen in openbare ruimtes, waarbij ik pas weer ‘ontwaak’ als iemand tegen me zegt; “Kun je het volgen?” Oeps, betrapt. 

In mijn studie heb ik veel geleerd over de mens in organisaties en ook over werkstress. Modellen, oorzaken, fases van stress en nog veel meer. En toch…..en toch overkwam het mij begin 2011. Ik werkte 7 jaar als HR manager en had een dochtertje van anderhalf. Ik raakte burn-out. Pats boem, van de één op andere dag. Dat is natuurlijk onzin. Je gaat niet gezond naar bed om de ochtend erna met een burn-out wakker te worden, maar zo voelt het wel. In het echt gaan hier vele maanden en soms jaren aan vooraf. Mijn burn-out was een wake up call dat er iets moest veranderen in mijn leven. De expeditie kon beginnen. Een onderzoek waarbij ik mezelf volledig onder de loep nam en tot belangrijke inzichten kwam. 

Nadat ik volledig hersteld was, startte ik mijn eigen praktijk. Geïnspireerd door mijn eigen situatie, gecombineerd met de kennis die ik al had als psycholoog, startte ik met het begeleiden van iedereen die burn-out was geraakt of last had van burn-out klachten. Mijn missie is de afgelopen jaren steeds helderder geworden. Ik wil me vanaf nu puur richten op werkende moeders. Mede omdat ik mezelf pas echt ben tegengekomen nadat ik moeder ben geworden. Als moeder krijg je er een extra rol bij, een extra verantwoordelijkheid. En wat voor één. Tot aan de geboorte van mijn dochter kon ik nog wegkomen met mijn perfectionisme, hoge verantwoordelijkheidsgevoel en een volle agenda.

Na de geboorte van mijn dochter kreeg ik er een rol bij. En zowel in de rollen die ik al vervulde als in de nieuwe rol dacht ik dat alles op gelijk niveau door zou kunnen gaan. Dat ik even een pas op de plaats had moeten maken om overzicht te creëren en bewuste keuzes te maken had, zag ik pas veel later in. 

Rode draad in mijn werk

Dat ik niet de enige ben die na het moederschap achteloos door rende, zonder even stil te staan hoe ik mijn leven het best kon inrichten, merk ik dagelijks in mijn huidige werk. Veel moeders lopen zichzelf enorm voorbij en vergeten goed voor zichzelf te zorgen. Als ze uitvallen met spanningsklachten of zelfs een flinke burn-out, vertellen ze me allemaal dat ze nooit verwacht hadden dat ZIJ een burn-out zouden krijgen. Het zijn stuk voor stuk dames die het aan de buitenkant prima voor elkaar lijken te hebben. Maar stukje bij beetje heeft het combineren van hun werk met de zorg thuis toch haar tol geeist.

Juist omdat de meeste vrouwen niet verwachten dat zij een burn-out krijgen, is het lastig om preventief te werken. Mijn missie is om vrouwen en organisaties bewust te maken van de risico’s en om in de toekomst het risico op een burn-out te minimaliseren. A.d.h.v. deze missie heb ik de ‘voorspellers’ van het krijgen van een burn-out en ook de oplossingen samengevat in een boek met daarin 7 overzichtelijke stappen. Dit boek kun je preventief lezen, als je op dit moment stress ervaart. Maar wellicht denk jij ook; “een burn-out overkomt mij niet”, dan komt dit ebook nog te vroeg voor jou.

Ben jij op dit moment burn-out, dan raad ik je zeker aan om het boek te lezen en snel stappen te zetten naar herstel. Ook als je de uitdagingen voor werkende moeders binnen jouw organisatie herkent, is dit boek waardevol. De stappen worden uitgebreid beschreven in het boek, dat gratis te downloaden is: http://bit.ly/ebook-uit-je-burnout-in-7-stappen

Wil je voordat je het boek gaat downloaden weten of jij de 7 stappen herkent, lees dan eerst het artikel 7 bouwstenen zodat je in staat bent om stress de baas te blijven.

Missie

“Ik geloof in een wereld waarin vrouwelijke professionals met jonge kinderen zich krachtig staande kunnen houden. Een wereld waarin elke vrouwelijke professional een uitdagende baan of onderneming kan combineren met haar gezin zonder dat zij zichzelf voorbij loopt. Ik gun haar dat ze met minder inspanning meer kan genieten. Ook gun ik het haar dat ze haar eigen verlangens of behoeften haarscherp in beeld heeft zodat ze de juiste acties kan inzetten om haar mooiste leven te leven. Als ze kan loslaten wat niet (meer) bij haar past, kan ze focussen op die dingen die voor haar echt belangrijk zijn. Dit leidt tot een super waardevol, vrij en energiek leven!”

Het boek dat gratis te downloaden is, heb ik geschreven om deze missie kracht bij te zetten, Mijn inzichten zijn op deze manier eenvoudig toegankelijk voor vele vrouwen en organisaties en hiermee hoop ik de bewustwordingen van risico’s en oplossingen te prikkelen.

Geef een reactie

Expeditie Werkplezier

Gratis ebook

Gratis en vooral praktisch ebook, die de 7 stappen beschrijft naar een energiek en comfortabel leven waarin jouw prioriteiten glashelder zijn.

Ik geef tools op maat voor vrouwelijke professionals zodat zij een uitdagende baan of onderneming kan combineren met haar gezin zonder dat zij zichzelf voorbij loopt.

Over Agathe

Agathe Hania is psycholoog en stresscoach die de vrouwelijke professional begeleidt om een uitdagende baan/onderneming te combineren met haar gezin.

Agathe ging van relaxte psychologiestudente, richting een burn-out moeder waarna ze transformeerde naar een ondernemende moeder die haar leven comfortabel vormgeeft. Lees het verhaal over Agathe.


© Agathe Hania  | KVK 123455  |  BTW NL123456B01  | Algemene Voorwaarden  |  Disclaimer  |  Privacyverklaring  |  Cookiebeleid  |  Contact