Ervaringen

Shalini Siwpersad, 39 jaar
Adviseur manager projectbeheersing

Lieve Agathe. Ik wilde je even laten weten hoe blij ik ben met onze sessies van vorig jaar. Ik denk er nog vaak aan terug. Je hebt me zo enorm geholpen, door onze gesprekken ben ik een sterker mens geworden. Zonder jou was ik niet de persoon die ik vandaag ben. Ik voel me stabiel en sterk, weet steeds beter mijn grenzen aan te geven en focus op de dingen die ik echt belangrijk vind. Op het werk gaat het goed, ik heb een hele mooie kans gekregen om vanaf volgend jaar met een nieuwe functie te starten. Dat komt echt door jouw begeleiding vorig jaar. Ik ben zo dankbaar dat ik jou heb leren kennen en voor de inzichten die ik heb gekregen. Veel succes met alle mooie dingen die je doet en nogmaals superveel dank! 😘 Gr. Shalini

“Ik ben zo dankbaar dat ik jou heb leren kennen en voor de inzichten. Zonder jou was ik niet de persoon die ik vandaag ben.”

“Ik voel me zelfverzekerder, kan mijn grenzen beter aangeven en ik voel dat ik veel meer kan bereiken dan ik voorheen dacht. Dit geeft mij moed om door te gaan.”

Elsbeth P, 44 jaar
Moeder van een zoon van 19 en een dochter van 14

Elsbeth kwam bij mij omdat zij veel stress ervaarde in haar privéleven. Dit beïnvloedde niet alleen haar eigen leven maar ook dat van haar kinderen. Zij voelde zich vaak schuldig, terwijl ze een fantastische moeder is. Juist door te leren voor zichzelf te zorgen en haar problemen te benaderen als een uitdaging is zij enorm gegroeid. Als vrouw en als moeder.

Elsbeth:

Voordat ik bij Agathe kwam, kon ik mijn emoties niet onder woorden brengen. Ik ging helemaal op in negatieve gevoelens. En kon deze niet uiten of in het juiste perspectief zien. Ik voelde me onzeker en had moeite om beslissingen te nemen. Ik zat voor mijn gevoel middenin de problemen en ik had geen overzicht meer hoe ik eruit kon komen.

Agathe had geduld. Ze leerde mij om zelf na te denken over mijn problemen. Ik heb haar ervaren als een warm persoon die het beste met mij voorhad.

In de sessies zijn we echt de diepte ingedoken en kwam ik snel tot de kern. Nu kan ik sneller en beter reageren op mezelf. Wanneer ik merk dat ik in onbalans raak ,kan ik direct de tools die ik geleerd heb inzetten om mezelf weer recht te trekken. Schrijven helpt mij goed. Ik heb nu standaard een schrift en pen in de kast klaarliggen om direct mijn hoofd leg te schrijven wanneer ik onrust voel opkomen.

De grootste ontwikkeling door dit traject, is dat ik minder afhankelijk ben van anderen. Ik ben veel zelfstandiger en daardoor zelfverzekerder geworden. Agathe heeft mij tools geleerd die ik op ieder moment bij ieder probleem kan inzetten waardoor ik zelfredzaam ben geworden. Mijn grootste inzicht is dat ik meer kan bereiken dan ik voorheen dacht. Dat geeft mij moed om door te gaan.

De moeilijkheden in mijn leven zijn nog steeds aanwezig. Alleen kijk ik er nu op een andere manier tegenaan. Doordat ik zelfverzekerder ben geworden laat ik me niet meer zo snel uit het veld slaan. En ik ben nu in staat om de problemen als uitdagingen te zien.

Ook de moeilijkheden op het werk kan ik nu zien als uitdagingen. Ik kan beter mijn grenzen aangeven. En durf voor mezelf op te komen. Hierdoor kan ik de stress reduceren.

Al met al ervaar ik meer rust en heb ik het vertrouwen dat wat ik doe goed (genoeg) is.

KM, 39 jaar
moeder van twee kinderen (6 & 7 jaar). 
Senior sales- & business development manager

De uitdagingen waar ik tegenaan liep voor ik bij Agathe kwam waren divers en op meerdere vlakken. Ik ben moeder van twee schatten van kinderen, 7 & 6 jaar, werk fulltime in een uitdagende functie bij een beursgenoteerde organisatie. Heb best wat ballen hoog te houden. Naast mijn werk, vind het namelijk ook heel fijn en belangrijk om mijn vriendinnen te zien, te socializen, actief te zijn op school, vrijwilligerswerk te doen én een leuke partner / moeder te zijn. Omdat ik vrij perfectionistisch ben had ik behoefte om me minder schuldig te voelen, beter te leren voor mezelf te zorgen en keuzes te maken. Bij aanvang van het traject was ik moe, voelde ik me vaak somber, verdrietig en gespannen. Het concentreren en meerdere dingen naast elkaar laten lopen ging steeds minder goed.

Agathe heeft met haar rust alle tijd genomen, vragen gesteld, gespiegeld én theorieën geboden. Ze voelde haarfijn aan dat ik het prettig vind om een stukje theorie achter een oefening te weten. Wist ook dat soms het doorvragen of stil blijven hielp om net een tandje dieper te graven. 

Het prettige vond ik dat Agathe zowel op het vlak van opvoeden, op werkgebied als sociaal inzicht zonder oordeel een spiegel voorhoudt. Ze reikt een theorie of model aan ze denkt met je mee én ze komt met praktische ideeën en tips. Van vakliteratuur tot opvoedtips, alles is de revue gepasseerd tijdens onze hele prettige sessies. 

Oefeningen die mij veel hebben gebracht is het uiteindelijke plan van aanpak (eigenlijk komt hier alles in samen) én de vragen van Byron Katie. 

Na afronding van de coaching kan ik me weer beter focussen en kiezen welke activiteiten ik wanneer aandacht geef. Ik voel me dan ook niet meer schuldig om dit op dat moment de volledige aandacht en focus te geven. Dit brengt veel plezier met zich mee én voldoening. De lastige of irritante zaken doe ik eerst; zodat die weg zijn en uit mijn hoofd zijn voor de rest van de dag. Dit heeft tevens het voordeel dat ik een meer voldaan gevoel heb. Ik krijg letterlijk weer meer gedaan op een dag. Dit brengt rust en geduld wat dan ook direct weer doorstraalt naar mijn gezin…. kortom overall voel ik me blijer, energieker en meer gefocust.

Kortom: Ik denk dat dit traject voor mij precies op het juiste moment kwam en Agathe een verdieping heeft gebracht die mij echt verder helpt (nu nog dagelijks). Ik communiceer directer, stel mezelf meer centraal, waardoor ik leuker ben voor mijn gezin én productiever op mijn werk én….liever voor mezelf. Win, win, win.

Veel dank dus Agathe en tot een volgende keer ziens!

“Ik ben blijer, energieker en meer gefocust. Ik krijg meer gedaan op een dag en dit geeft voldoening en rust.

Dit straalt direct door naar mijn gezin. Kortom: win-win-win!”

“Ik voel me goed en energiek. Jouw kennis en kunde en de manier van benaderen heeft mijn vertrouwen versterkt, waardoor ik de juiste keuzes en acties ben gaat inzetten.”
Vrouw, 52 jaar – Consultant

Jij bent in staat tot het ‘enablen’ van jouw cliënten: Je hebt mij in staat gesteld om mijn problemen/vraagstukken aan te pakken door me bewuster te maken van mijn gedachten, reactie en handelen. Dit heeft me veel rust opgeleverd en nu nog steeds, een half jaar na het traject, gaat het heel goed met me. Ik heb meer energie dan ooit, maar houd nog zeker vast aan de opgestelde acties van mijn eindplan om ook in balans te blijven.

Ik heb je ervaren als benaderbaar, toegankelijk, vertrouwenwekkend, ondersteunend. Je bent een prettig en leuk mens, absoluut geen grijze muizerige psycholoog.

Je hebt behoorlijk brede kennis van alle psychologische ontwikkelingen, boeken etc. Dat kun je heel snel betrekken in het gesprek in en jouw aanpak.Je stemt goed af wie er tegenover je zit en je bent hierdoor in staat om jouw manier van werken specifiek toe te spitsen op jouw klant. In mijn geval een rationele benadering, maar ik vermoed dat je dit varieert afhankelijk van wie er tegenover je zit.

Je gaat goed mee in het gesprek, vloeibaar, niet vasthoudend aan de techniek, hoewel die toch altijd aan bod komt. Je verwerkt dit op een natuurlijke manier in de coaching sessies.

De combinatie van bovengenoemde talenten maakte jou uniek in ons contact en ik voel me, inmiddels een half jaar na het traject nog steeds ontzettend goed.

GvA, vrouw, 26 jaar

Ik ben gestart met het coaching traject met als belangrijkste doel voor mezelf (durven) kiezen en mezelf accepteren. Al lange tijd had ik het gevoel dat ik vast zat in een leven wat ik eigenlijk niet wilde. Ik heb keuzes gemaakt op basis van familie en geloof zonder er zelf echt achter te staan. Daarnaast kamp ik sinds mijn pubertijd met een dwang tot perfectie in combinatie met een laag zelfbeeld. Deze combinatie zorgde ervoor dat ik vastliep.

Ik wilde vooral meer rust voor mezelf. Ik ben gestart met dit traject om uit te zoeken hoe en waarom die perfectie is ontstaan en waarom ik keuzes maak op basis van wat anderen willen. Door bovenstaande kampte ik met zoveel spanning en dat nam ik ook mee naar mijn (fulltime) baan waardoor ik tegen een burn-out aan zat. Belangrijk was voor mij om mijn stressniveau naar beneden te krijgen.

Ik heb geleerd om mezelf te accepteren. Ik heb geleerd mijn perfectionisme (deels) los te laten. Ik ben gaan inzien dat ik er mag zijn en dat het niet alleen om uiterlijk draait. Omdat ik erg het gevoel had dat ik een leven leidde dat niet van mij was ben ik gaan inzien wat IK wil in het leven.

Mijn grootste eyeopener van het hele traject is toch wel dat de enige die iets kon veranderen ik zelf was. Ik heb lang de slachtofferrol aangenomen en gedacht dat het overal en aan iedereen lag maar niet bij mij. Maar als je wilt dat er iets verandert in je leven, dan moet je het zelf gaan aanpakken en ervoor gaan werken. Dit eerste besef vond ik erg zwaar omdat het als een hele verantwoording voelde maar op den duur zag ik het als de sleutel naar geluk.

Voor mijn werk zijn we gaan kijken naar mijn energienemers en -gevers. Welke werkzaamheden, omstandigheden of personen kosten mij energie en wat kan en ga ik daaraan doen? Welke werkzaamheden en/of personen leveren mij juist energie op. Door dat ik dit uitgezocht heb kan ik nu beter mijn dag indelen en dus mijn stressniveau verlagen. Ik heb daardoor ook geleerd om mijn grenzen aan te geven en duidelijker te worden in wat ik wil of hoe ik het zie. De samenwerking met mijn collega’s is hierdoor alleen maar fijner geworden en ik kan nu situaties eerder loslaten terwijl ik in het verleden lang over situaties kon blijven piekeren.

De begeleiding van Agathe heb ik als zeer prettig ervaren. Agathe heeft een hele rustige en vriendelijke aanpak maar is daarnaast ook heel direct. Ik had het gevoel dat ik mezelf mocht zijn en alles kon zeggen waarmee ik zat. Daardoor kon ik heel open zijn en voelde ik me op mijn gemak. Juist dat was voor mij heel waardevol!

Ik zou dit traject bij Agathe zeker aanbevelen voor mensen die kampen met burn-out verschijnselen, onzekerheden of als je zaken in het leven wilt veranderen/aanpakken maar niet weet waar je moet beginnen. Agathe kan je daar perfect, doelgericht en snel bij helpen! Je moet wel bereid zijn om er 100% voor te gaan. De opdrachten en de sessies zijn pittig (veel huis & denk werk). Maar aan jezelf werken is nooit verloren tijd! The best project you’ll ever work on is you!

“Ik vond de sleutel naar mijn eigen geluk.”
“Je hebt me de weg gewezen in de wanorde. Van een vol hoofd naar rust.”
R.K. – Arbeidshygiënist

Je hebt me de weg gewezen in de wanorde door me methodes en technieken te laten zien die helpen bij het beheersbaar houden van stressvolle perioden.

Je weet veel van de processen die zich in de geest afspelen en je kunt dit relateren aan wat nodig is om een burn-out situatie te “behandelen”. Je doet dat op een prettige manier die zo nodig afwijkt van de standaard route. Je neemt vaak geen genoegen met het eerste antwoord op een vraag maar prikt dòòr tot de kern is bereikt. Je prettige manier zorgt ervoor dat het te doen is, al vond ik het doorspitten niet altijd prettig.

De rust die je uitstraalt komt fijn over. Je werkt respectvol, dat geeft een veilig gevoel.

Ik kwam binnen met een hoofd vol dingen. Nu is het veel rustiger en heb ik tools om dat zo te houden. Nu consequent toepassen en vasthouden….. Ik heb er veel vertrouwen in dat het gaat lukken. En ik heb er weer zin in!

LH, vrouw, 27 jaar

Ik ervoer stress doordat ik mijzelf teveel druk op legde. Deze stress vertaalde zich in lichamelijke klachten. Dit was de aanleiding om een coach-traject bij Agathe te starten.

Ik heb geleerd hoe om te gaan met belemmerende gedachten. Ik kan deze nu beter afremmen/in een andere richting sturen. Dit heeft gezorgd dat ik mij lichamelijk een stuk beter voel en makkelijker om kan gaan met stressvolle situaties. De begeleiding heb ik als heel fijn en open ervaren.

Ik voelde me serieus genomen en ik werd gestimuleerd verder na te denken over mijn gedachten en hoe daarmee om te gaan. Ik vind je als persoon een fijn mens. Iemand die nuchter in het leven staat en begrijpt dat het leven vol drukke momenten zit en dat bijvoorbeeld 2 uur mindfulness niet voor iedereen de oplossing is. Dat staat erg dichtbij hoe ik zelf ben en ik merkte dat ik daardoor ook meer open kon zijn over wat ik dacht en voelde.

Ik zou een traject bij jou zeker aanbevelen. Voornamelijk voor mensen die net als ik last hebben van allerlei belemmerende gedachten, maar ook vinden dat je gewoon door moet zetten en niet moet zeuren. Ik vind dat je daar heel goed mee omgaat en de juiste handvatten biedt. Nogmaals bedankt voor je hulp in de afgelopen maanden, het heeft me enorm geholpen!

“Ik kon mijn belemmerende gedachten ombuigen en hierdoor mijn “pusherige ik” vervangen voor een ‘ik’ die veel functioneler is.”
“Agathe hield me een spiegel voor. Ik kreeg heldere inzichten waardoor ik weer plezier kreeg in mijn werk. Mijn work-life balance verbeterde waardoor ik meer energie kreeg.”
Ellen – Directiesecretaresse

De sessies bij Agathe hebben mij erg goed gedaan. Al enkele jaren liep ik te tobben. Was oververmoeid en had geen energie om leuke dingen te doen. Negatieve gevoelens kregen de overhand.

In eerste instantie had ik mijn bedenkingen tot het volgen van een coachingstraject. Het is een intensief traject, maar desondanks heb ik de stap toch gezet. Aan de hand van praktische trainingen en oefeningen werd duidelijk hoe ik reageerde op diverse zaken. Agathe hield me een spiegel voor waarmee ik aan de slag kon gaan.

Ik maakte me vaak druk over zaken waar ik eigenlijk geen invloed op had. Dit is niet altijd te vermijden, maar ik kijk nu wel anders tegen zaken aan, waardoor ik minder lang in negatieve gevoelens blijf hangen.

Met behulp van de coaching door Agathe heb ik weer plezier in mijn werk. De work/life balance is verbeterd waardoor ik weer meer energie heb.

Sema, vrouw – Communicatieadviseur

Jij hebt mij het inzicht gegeven dat ik er als individu mag zijn. Ik begon weer in mijzelf te geloven. Dankzij het traject met jou heb ik voor mijzelf durven te kiezen en heb ik een punt achter mijn carrière bij mijn vorige werkgever gezet, gesolliciteerd en een nieuwe baan gevonden. Tijdens het gesprek met mijn vorige werkgever was je voor mij mijn rots in de branding.

Jij hebt me aan het denken gezet, om dieper te graven, om kritisch naar mezelf te kijken en om tot verbinding te komen met mezelf. Je blijft objectief en benadert de zaken vanuit alle kanten.

Ik vind je een warm en hartelijk persoon waardoor ik mij eigenlijk bij binnenkomst al helemaal op mijn gemak voelde. Je bent objectief en kritisch, maar dan wel op een prettige manier. Zelfs na het afronden van het traject blijf je interesse tonen en vraag je zo nu en dan hoe het gaat. Dat vind ik zo bijzonder aan jou.

“Je hebt me laten ervaren dat ik er als individu mag zijn. Ik begon weer in mijzelf te geloven en heb een geweldige nieuwe baan gevonden.”
“Ik ben er beter en sterker uitgekomen voor de rest van mijn leven.”
29 jaar – IT Consultant

Ik zou Agathe aan iedereen aanraden die in een soortgelijke situatie zit, omdat zij echt bijdraagt aan het herstel en er mede voor zorgt dat je er beter en sterker van wordt voor de rest van je leven.

Lees hieronder hoe mijn situatie was:

Jong, energiek en niet te stoppen. Zo was ik in mijn dagelijks leven. Ik kon doen wat ik wilde doen en intussen lekker mijn studies afronden. Daarnaast leefde ik volgens het principe, als ik iets doe dan moet ik het perfect doen, en dat lukte ook gewoon! Na mijn studie ben ik uit huis gegaan en gestart met full-time werken. Alles valt precies op zijn plek denk je dan; werk, huisje, fysiek fit. Prima!

Tot ik op mijn 26ste last kreeg van vreemde lichamelijke klachten die ik niet kon plaatsen. Steken in mijn hartstreek, kortademig, hoofdpijn, duizeligheid en een heel erg afwezig gevoel. Lange tijd gedacht, nou…. het zal wel! We gaan gewoon lekker door en zien wel waar het schip strandt. Daarna strandde het schip daadwerkelijk. Slingerend in de auto en uiteindelijk terecht gekomen op de EHBO. Conclusie? Hyperventilatie, oorzaak onbekend.

Vervolgens op advies van dokter gestart met een Mensendieck traject (focus op ademhalingsoefeningen). Een half jaar later waren de klachten nog steeds niet verdwenen en ze veranderden zelfs van aard. Het afwezig gevoel resulteerde bijvoorbeeld in een gevoelloze arm. Reden genoeg voor de dokter om een MRI uit te voeren en de hersenactiviteit te meten. Gelukkig is alles in orde gebleken. Maar wat nu… medisch ben ik gewoon in orde maar ben geen stap verder wie helpt mij?

Op advies van de dokter een nieuw traject gestart met een psychosomatisch fysiotherapeut. Deze fysio richt zich op het lichamelijke in combinatie met de psyche. Vanuit de werkgever heb ik tegelijkertijd ook een traject gestart met een psycholoog, dat was het moment dat ik in contact kwam met Agathe. Samen met Agathe heb ik een helder intakegesprek gevoerd om vervolgens te starten aan een traject waarbij is gewerkt aan een creative life plan. Na diverse intensieve sessies kan ik concluderen dat dit mij zeer heeft geholpen.

Zelfs een jaar later merk ik nog steeds profijt. Ik heb leren omgaan met mijn (inefficiënte) gedachtegang in specifieke situaties, dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Van de geleerde stof is het zaak om hier je tweede natuur van te maken. In het begin intensief opletten en later evalueren en bijsturen.

De begeleiding van Agathe in dit proces heb ik als zeer prettig ervaren. Agathe komt over als iemand met kennis van zaken en zij is daarbij als persoon ook nog iemand waarbij je jezelf gemakkelijk openstelt. 

PC, 31 jaar

Hoewel het programma voor mijn gevoel een aardig gestructureerd pad is, merk ik dat jij je niet schroomt om van het programma af te wijken wanneer jij denkt dat ik daar beter geholpen bij voel. Niet bang om de controle los te laten en flexibel ingesteld zonder hierin door te schieten.

Je denkt verder dan het programma en geeft handvatten buiten het programma (ik denk dan aan het doornemen van de regels van feedback, of het aangeraden boek). 

Ik vind het ook prettig dat, bij het stellen van vragen om tot de essentie te komen, je mij deelgenoot maakt van waar je naar toe wilt met je vragen. Dit maakt een sessie minder zweverig. Ik kan hierdoor tijdens een sessie gerichter nadenken over het antwoord. 

“Je bent een anker of spiegel waartegen ik hardop kan reflecteren over mijn gedachtegang. Je hebt me meegenomen op mijn persoonlijke ontdekkingsreis.”
“Tijdens het traject heb ik mezelf volledig teruggevonden. Ik was al mijn motivatie en enthousiasme kwijt maar heb dit volledig teruggevonden. Net als mijn energie.”
R.v.D. 45 jaar

Voordat ik een coachtraject startte bij Agathe had ik zelf enorm last van het feit dat ik al mijn motivatie en enthousiasme kwijt was. Ik wist niet meer zo goed waar ik mee bezig was en waar ik het allemaal voor deed. Ik had geen doel, dat was ik grotendeels kwijt. Ik voelde me lusteloos en enorm vermoeid.

Gedurende het traject heb ik waardevolle adviezen ter harte genomen. Ik heb gerust, gesport en meer tijd voor mezelf vrij gemaakt. Tijdens het traject is voor mij duidelijk geworden wat ik wilde. Ik heb mezelf weer teruggevonden, maar ook mijn positieve energie. Gedurende het traject is mijn enthousiasme en motivatie teruggekomen.

Agathe heeft daar een belangrijke bijdrage aan geleverd. Ik had bij de start van het traject direct het gevoel dat ik echt mijn ei kwijt bij Agathe. Ik hoefde niet gereserveerd te zijn. Tijdens dit traject heb ik geleerd om mijn grenzen aan te geven en dit geeft echt rust.

Ik heb Agathe ervaren als een coach waar je heel gemakkelijk mee praat. Tevens reageert ze adequaat op situaties die zich tijdens het traject aandienen.

NH, 37 jaar

Ik heb je ervaren als iemand die graag anderen helpt in moeilijke tijden. Je verdiept je daar heel goed in. Voor mij heb je veel betekend, omdat je mij weer op de goede weg hebt kunnen zetten waar ik even van af was gegleden.

Jouw grootste talenten zijn dat je heel goed kunt luisteren, je kunt je goed inleven in een ander en geeft hele goede adviezen waar nodig. Je geeft mensen de ruimte om te kunnen praten en dit heb ik als heel waardevol ervaren.

Ik vind je uniek. Je bent een luisterend oor en tevens ook een goed aanspreekpunt. Je hebt me op een andere manier leren denken. Een manier waar ik zelf niet aan dacht of waar ik zelf nooit op zou komen. Ik vind als iemand dat kan bereiken dan ben je voor mij uniek. En je bent als persoon gewoon een leuke en gezellige vrouw waar ik me prettig bij voelde. Dat is ook zeker belangrijk voor mij geweest.

Voor mij was je een topper en ik voel me een stuk rustiger in mijn werk en ervaar veel minder druk. Het is er nog wel, maar ik ga er echt anders mee om.

“Ik voel me veel meer ontspannen. Je bent voor mij uniek omdat je me echt met een andere bril hebt leren kijken. Ik wist niet dat dit zo veel invloed kon hebben op hoe ik me voel.”
“Ik heb de teugels van mijn eigen leven weer in handen en voel met beter dan ooit.”
KvB, 53 jaar -Automatiseerder

Na onze gesprekken is er heel veel gebeurd, maar door jouw begeleiding heb ik de teugels van mijn eigen leven weer in mijn eigen handen gekregen. Ik voel me heel veel beter, en volgens mijn werkgever straal ik dat ook uit.

Ik heb ervaren dat je veel waarde hecht aan het op het juiste spoor zetten van de mensen die je begeleidt. Dat doe je met veel overtuiging. Je laat anderen zien dat er meerdere mogelijkheden zijn om naar een bepaalde situatie te kijken en dit genereert positiviteit en leidt tot inzichten om tot oplossingen te komen.

Jouw grootste talenten zijn je positieve uitstraling en de oprechte aandacht die je geeft. Daarnaast ben je kundig om anderen zelf te laten ontdekken dat er méér dan 1 manier is om met moeilijke situaties om te gaan. Heel vaak kiezen we niet de juiste manier en door jouw coaching heb ik geleerd om anders of zelfs beter om te gaan met lastige of stressvolle situaties.

Je bent open. Je staat ook open voor de ideeën en gevoelens van de ander en velt geen oordeel. Beetje zoals een psycholoog doet, maar dan beter.

Ik heb heel veel gehad aan jouw hulp, en ik ben je er erg dankbaar voor. Ik heb de teugels van mijn eigen leven weer in handen en ik voel me heel goed.

RO

Het totale traject heb ik niet alleen als heel zinvol maar ook als erg prettig ervaren. Agathe is in haar benadering heel beheerst, rustig en weldadig relaxt. Hierdoor voelde ik mij direct al bij de intake op mijn gemak en ontstond snel een bereidheid om in vertrouwen openhartig te spreken.

Doordat zij kalm en intensief luistert, daar ook de tijd voor neemt, voel je je gehoord, m.i. een wezenlijk aspect. Daarbij is Agathe betrokken maar blijft de noodzakelijke professionele afstand bewaren. Samengevat heb ik de coaching-stijl van Agathe ervaren als losjes en flexibel. Zij laat ruimte om tijdens de gesprekken haar koers aan te passen aan wat zij inschat dat voor de cliënt het meest waardevol is.

Een grote kwaliteit is dat zij in de regel stuurt zonder dat je jezelf daarvan bewust bent. Ergo: een coach pur sang. In kort bestek heeft dit traject absoluut meer inzicht gegeven in wat mijn gedrag is (geworden) en waar mijn valkuilen liggen. De rode draad voor die valkuilen waren die van een ‘pleaser’. De drijfveer daarvoor was niet alleen mijn persoonlijkheid maar ook angst, eerlijk gezegd. Angst om afgewezen en/of niet begrepen te worden, geen kansen meer te krijgen en tenslotte ontslagen te worden.

Nu ik een aantal malen vrij duidelijk ‘nee’ heb verkocht merk ik pas dat dit juist vrijwel altijd begrepen en geaccepteerd wordt. Sterker nog: een resoluut “nee” dwingt meer dan eens waardering af.

“Agathe is een coach pur sang. Ik heb absoluut meer inzicht gekregen in mijn gedrag, drijfveren en in mijn valkuilen en kan nu veel beter mijn grenzen aangeven en bewaken.”
“Ik sta weer in mijn kracht door deze resultaatgerichte coaching. Agathe’s manier van begeleiden werkt snel en effectief waardoor mijn stress al snel verminderde.”
Vrouw – Instrumentmaker

Mijn reden van aanmelding: Burn-out, zowel fysiek als mentaal het gevoel om op een dood punt te zijn, ondanks prettige werksfeer.

Aanleiding: Een druk jaar achter de rug zowel privé- als werkgerelateerd. Oorzaak: mentaal: aantal gebeurtenissen uit arbeidsverleden werkten verlammend. Fysiek: het beroep van instrumentmaker met veel staande en lopende werkzaamheden wordt steeds belastender door oplopende leeftijd en daarmee gepaard gaande lichamelijke klachten (knie en rug slijtage). Via mijn werk ben ik terecht gekomen bij Agathe. De methode bestaat uit drie sessies van drie a vier uur waarbij verleden, heden en toekomst wordt besproken. De sessies leken mij aanvankelijk erg lang maar bleken toch juist door hun lengte zeer effectief.

Geleerd:

  • Nog meer, hoe ik zelf in elkaar steek.
  • Dat ik mijn plaats, zoals ik ben, mag innemen.
  • Hoe ik beter in mijn eigen kracht kan gaan staan.
  • Hoe ik situaties positiever kan benaderen.
  • Stress te verminderen door meer openheid en profiteren van know-how van je omgeving.
  • Meer te genieten van de leuke dingen van het vak.

Ik vond Agathe betrouwbaar en ik voelde mij snel op mijn gemak. Ze kwam bij mij erg professioneel en to the point over. En dit ging niet ten koste van warmte en betrokkenheid. Zij is iemand die erg cliënt-gericht te werk gaat.

Ik zou dit traject bij Agathe zeker aanbevelen. Het heeft tot goed en verwacht resultaat geleid. De aanpak is zeer doeltreffend en werkt snel! Het is zeker aan te bevelen voor diegenen die eraan toe zijn om dingen te willen veranderen. En voor wie een snel resultaat gewenst is.

RO

Het totale traject heb ik niet alleen als heel zinvol maar ook als erg prettig ervaren. Agathe is in haar benadering heel beheerst, rustig en weldadig relaxt. Hierdoor voelde ik mij direct al bij de intake op mijn gemak en ontstond snel een bereidheid om in vertrouwen openhartig te spreken.

Doordat zij kalm en intensief luistert, daar ook de tijd voor neemt, voel je je gehoord, m.i. een wezenlijk aspect. Daarbij is Agathe betrokken maar blijft de noodzakelijke professionele afstand bewaren. Samengevat heb ik de coaching-stijl van Agathe ervaren als losjes en flexibel. Zij laat ruimte om tijdens de gesprekken haar koers aan te passen aan wat zij inschat dat voor de cliënt het meest waardevol is.

Een grote kwaliteit is dat zij in de regel stuurt zonder dat je jezelf daarvan bewust bent. Ergo: een coach pur sang. In kort bestek heeft dit traject absoluut meer inzicht gegeven in wat mijn gedrag is (geworden) en waar mijn valkuilen liggen. De rode draad voor die valkuilen waren die van een ‘pleaser’. De drijfveer daarvoor was niet alleen mijn persoonlijkheid maar ook angst, eerlijk gezegd. Angst om afgewezen en/of niet begrepen te worden, geen kansen meer te krijgen en tenslotte ontslagen te worden.

Nu ik een aantal malen vrij duidelijk ‘nee’ heb verkocht merk ik pas dat dit juist vrijwel altijd begrepen en geaccepteerd wordt. Sterker nog: een resoluut “nee” dwingt meer dan eens waardering af.

“Agathe is een coach pur sang. Ik heb absoluut meer inzicht gekregen in mijn gedrag, drijfveren en in mijn valkuilen en kan nu veel beter mijn grenzen aangeven en bewaken.”
Expeditie Werkplezier

Gratis ebook

Gratis en vooral praktisch ebook, die de 7 stappen beschrijft naar een energiek en comfortabel leven waarin jouw prioriteiten glashelder zijn.

Ik geef tools op maat voor vrouwelijke professionals zodat zij een uitdagende baan of onderneming kan combineren met haar gezin zonder dat zij zichzelf voorbij loopt.

Over Agathe

Agathe Hania is psycholoog en stresscoach die de vrouwelijke professional begeleidt om een uitdagende baan/onderneming te combineren met haar gezin.

Agathe ging van relaxte psychologiestudente, richting een burn-out moeder waarna ze transformeerde naar een ondernemende moeder die haar leven comfortabel vormgeeft. Lees het verhaal over Agathe.


© Agathe Hania  | KVK 123455  |  BTW NL123456B01  | Algemene Voorwaarden  |  Disclaimer  |  Privacyverklaring  |  Cookiebeleid  |  Contact