Agathe

Wie ben ik?

Ik ben Agathe, vrouw van Bas en moeder van 2 prachtige meiden. Als A&O psycholoog heb ik jaren als HR manager gewerkt. Na de komst van mijn eerste dochter werd het me teveel. Zo maar, pats boem, ging het licht uit. Ik had nooit gedacht dat het mij zou overkomen, een burn-out.

Ik was energiek, krachtig, zelfbewust en ik kon goed voor mezelf zorgen (dacht ik). De komst van de kleine meid had toch meer impact dan ik had gedacht. Tot de geboorte had ik alle tijd van de wereld. Ook had ik ruimte om de dingen goed en volledig te doen. Ik had een hoog verantwoordelijkheidsgevoel, perfectionistisch, had een enorme drive. Dit ging me prima af, ik voelde me lekker in de flow. Toen mijn dochter werd geboren, had ik er ineens een extra taak bij. Super leuk maar ook heel intensief.

Agathe Hania-Akse

Na mijn zwangerschapsverlof pakte ik mijn functie parttime op. Mijn takenpakket was helaas niet minder geworden. Herkenbaar? Ik wilde alles eruit halen, dus gaf vol gas totdat het niet meer ging. Ik moest letterlijk alles uit mijn handen laten vallen van de ene op de andere dag.

Ik had het me zo anders voorgesteld. Het heeft een hele tijd geduurd voordat onze kinderwens in vervulling mocht gaan. Dolgelukkig was ik tijdens de zwangerschap en de eerste maanden na de bevalling. Hoe kon dit nu gebeuren?

Achteraf zag ik het heel helder. Ik was mezelf compleet voorbij gelopen. Alle energie had ik gestoken in het gezin en in mijn werk, maar ik had niet stil gestaan bij hoe het nu met mijzelf ging. Ik zie dit bij zoveel werkende moeders gebeuren dat ik het als mijn taak zie om de noodklok te luiden. Ik zet mijn expertise in om vrouwen hierin te ondersteunen. Ik ben super gemotiveerd. 

“Mijn burn-out was een wake up call dat er iets moest veranderen in mijn leven”.

~Agathe Hania | Psycholoog

En toen

Ik heb de aspecten die tot mijn eigen burn-out hebben geleid volledig ontrafeld. Na mijn burn-out ben ik veel meer gaan voelen wat ik nu echt wilde en ben ik bewustere keuzes gaan maken. Keuzes die goed zijn voor mij. Want nog een keer burn-out raken….never again!

Ik heb alle processen, al mijn persoonlijkheidskenmerken, alle omstandigheden onder de loep genomen. Samen met een coach. Wat ik nodig had was even met afstand naar mijn leven kijken en iemand die mij een spiegel voorhield. Mijn hardnekkige patronen kon benoemen, zodat ik daar bewuster mee om kon gaan.

Ik ben datgene gaan kiezen wat echt bij mij past. Voor mij is dit van loondienst naar een eigen onderneming, maar bij heel veel mensen die ik begeleid is dit binnen dezelfde organisatie. Met de juiste aanpassingen kun je je leven zo veel waardevoller maken.

Zo heb ik zelf afgerekend met mijn perfectionisme en heb ik mijn verantwoordelijkheidsgevoel naar een gezond niveau weten te brengen en dit voelt zo ontzettend goed en geeft zoveel rust!

Inmiddels heb ik heel veel vrijheid voor mezelf gecreëerd en doe ik waar ik het gelukkigst van word. Super fijn als je nog 2 jonge kinderen hebt die ook graag wat positieve aandacht willen. Hoe kun jij jezelf wat meer vrijheid geven? Want zeg nou eerlijk, je zou toch niet willen dat je later spijt hebt. Spijt omdat je alle ‘moetjes’ hebt afgehandeld maar doordoor telkens het gevoel had dat je te weinig tijd en aandacht voor jezelf én je gezin hebt vrijgemaakt. Of spijt van de keuzes die je al dan niet hebt gemaakt. Je kunt de tijd niet terugzetten, dus bewust kiezen is heel essentieel. Maar hoe weet je nu wat je hebt te kiezen?

Ik geef je in mijn ebook de volledige handleiding. Stapje voor stapje neem ik je mee door de 7 bouwstenen die bijdragen aan meer (werk)geluk. Voor vrouwen die midden in een burn-out zitten. Maar ook te gebruiken als handleiding om een burn-out te voorkomen. Wanneer je veel stress ervaart, zul je andere prioriteiten moeten gaan stellen om negatieve stress uit je leven te bannen.

Missie

“Ik geloof in een wereld waarin vrouwelijke professionals met jonge kinderen zich krachtig staande kunnen houden. Een wereld waarin elke vrouwelijke professional een uitdagende baan of onderneming kan combineren met haar gezin zonder dat zij zichzelf voorbij loopt. Ik gun haar dat ze met minder inspanning meer kan genieten. Ook gun ik het haar dat ze haar eigen verlangens of behoeften haarscherp in beeld heeft zodat ze de juiste acties kan inzetten om haar mooiste leven te leven. Als ze kan loslaten wat niet (meer) bij haar past, kan ze focussen op die dingen die voor haar echt belangrijk zijn. Dit leidt tot een super waardevol, vrij en energiek leven!”

Vele vrouwen gingen je voor!

Naast de vele vrouwen die ik heb begeleid, interviewde ik ook 10 moeders. Zij hebben zelf een burn-out gehad toen hun kinderen nog jong waren. Ze delen openhartig wat dit met hun heeft gedaan. Niet alleen de impact die dit had op zichzelf en hun gezin, maar ook hun zoektocht naar hulp en hun ontwikkeling delen ze. Dit geeft waardevolle inzichten hoe je een burn-out kunt voorkomen, maar ook wat je nodig hebt om te herstellen van een burn-out.

Expeditie Werkplezier

Gratis ebook

Gratis en vooral praktisch ebook, die de 7 stappen beschrijft naar een energiek en comfortabel leven waarin jouw prioriteiten glashelder zijn.

Ik geef tools op maat voor vrouwelijke professionals zodat zij een uitdagende baan of onderneming kan combineren met haar gezin zonder dat zij zichzelf voorbij loopt.

Over Agathe

Agathe Hania is psycholoog en stresscoach die de vrouwelijke professional begeleidt om een uitdagende baan/onderneming te combineren met haar gezin.

Agathe ging van relaxte psychologiestudente, richting een burn-out moeder waarna ze transformeerde naar een ondernemende moeder die haar leven comfortabel vormgeeft. Lees het verhaal over Agathe.


© Agathe Hania  | KVK 123455  |  BTW NL123456B01  | Algemene Voorwaarden  |  Disclaimer  |  Privacyverklaring  |  Cookiebeleid  |  Contact