Vergroot invloed, verlaag stress!

Notoire klagers

Herken je dat? Een werknemer die klaagt over van alles en nog wat. Hij is slachtoffer van de dingen die gebeuren en het typische is dat het nooit zijn schuld is. Hij neemt duidelijk de touwtjes niet in handen. Een vervelende bijzaak van deze houding is dat dit onbewust vaak enorm veel stress en spanning oplevert bij een werknemer. Hij heeft het gevoel dat hij weinig invloed uit kan oefenen op wat er allemaal gebeurt. Je zou kunnen zeggen dat hij veel zorgen ervaart, maar weinig oplossingsmogelijkheden ziet.

Zijn probleem is mijn probleem?

Dat zou je wel kunnen zeggen. Iemand die altijd klaagt maar niets onderneemt, zit zichzelf soms in de weg. Daarnaast zit hij de organisatie ook behoorlijk in de weg. Hij neemt collega’s mee in zijn klaagzang en zo ontstaat er een negatieve attitude op de werkvloer. Wat doe je met een werknemer die zijn klaagzang veelvuldig ten tonele spreidt?

Kijkje achter de schermen

Soms is het raadzaam om te onderzoeken waar dit klagen vandaan komt. Wat zit er achter? Een belangrijk gegeven is dat notoire klagers over het algemeen 1 gezamenlijk kenmerk bezitten. Ze profileren zich (onbewust) als slachtoffer van een situatie. Ze nemen geen regie en geven graag de schuld aan een ander of aan de omstandigheden. In dit kader is het dan ook niet altijd zinvol om te achterhalen waar het klagen vandaan komt. Het is veel constructiever om een werknemer in te laten zien wat hij met zijn huidige gedrag bereikt en wat hij zou kunnen bereiken als hij zelf meer controle zou nemen.

Inzicht

Geef een werknemer inzicht in zijn gedrag en wat hij bereikt met dit gedrag. Een werknemer is veelal in staat om veel positievere resultaten te behalen dan hij momenteel doet als hij weet hoe hij controle kan uitoefenen op zijn situatie. Wat helpt om dit inzicht te vergroten, is de “Cirkel van zorgen en invloed” van Steven Covey, management goeroe. In onderstaand model (een licht aanpaste variant op het model van Covey) zijn drie cirkels zichtbaar.

  1. De cirkel van zorgen (buitenste cirkel)
  2. De cirkel van invloed (middelste cirkel)
  3. De cirkel van controle (binnenste cirkel)

De buitenste cirkel in dit artikel is gevuld met een aantal voorbeeld-zorgen. Vervolgens is bepaald of er wel of geen invloed op deze zorgen uitgeoefend kan worden. De zorgen waar wel invloed op uit te oefenen is, zijn naar de middelste cirkel verplaatst. De binnenste cirkel geeft richting aan de manier waarop de invloed vergroot kan worden. (De invulling van het model, zoals beschreven in dit artikel, is slechts een voorbeeld en kan voor een ieder verschillend zijn).

Opvallend

Uit onderzoek blijkt dat de meest succesvolle mensen voornamelijk actief zijn in de binnenste cirkel, de cirkel van controle. Zij zijn pro-actief en houden zich voornamelijk bezig met die zorgen waar ze ook echt invloed op hebben. Ze nemen zelf verantwoordelijkheid en geven anderen of omstandigheden niet de schuld van dingen die verkeerd gaan. Opvallend genoeg zijn werknemers over het algemeen een stuk minder pro-actief en zal er op de werkvloer behoorlijk wat geklaagd worden. Het is goed om te onderzoeken vanuit welke cirkel jullie werknemer actief is. Probeer werknemers eens te verleiden om meer pro-actief te zijn (dus vanuit de binnenste cirkel).

Makkelijker gezegd dan gedaan, hoor ik je denken. In mijn gratis online stressreductie-programma dat binnenkort verschijnt, kan een werknemer zelf met deze materie aan de slag. Zeer interessant en uitermate effectief overigens om spanningsklachten te reduceren en om een einde te maken aan de klaagcultuur! Nieuwsgierig? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ik houd je op de hoogte over de lancering van dit programma.

Geef een reactie

Expeditie Werkplezier

Gratis ebook

Gratis en vooral praktisch ebook, die de 7 stappen beschrijft naar een energiek en comfortabel leven waarin jouw prioriteiten glashelder zijn.

Ik geef tools op maat voor vrouwelijke professionals zodat zij een uitdagende baan of onderneming kan combineren met haar gezin zonder dat zij zichzelf voorbij loopt.

Over Agathe

Agathe Hania is psycholoog en stresscoach die de vrouwelijke professional begeleidt om een uitdagende baan/onderneming te combineren met haar gezin.

Agathe ging van relaxte psychologiestudente, richting een burn-out moeder waarna ze transformeerde naar een ondernemende moeder die haar leven comfortabel vormgeeft. Lees het verhaal over Agathe.


© Agathe Hania  | KVK 123455  |  BTW NL123456B01  | Algemene Voorwaarden  |  Disclaimer  |  Privacyverklaring  |  Cookiebeleid  |  Contact