Mag het geluid wat zachter?

Laat me slapen

Herken jij dat? Het gaat maar door in je hoofd en wat nog vervelender is….Juist als je wilt slapen dan lijkt je hoofd nog harder te gaan ‘schreeuwen om aandacht”.

Spanning in je hoofd

De mensen die ik begeleid hebben er bijna allemaal last van. Ze zijn vermoeid, hebben weinig energie, een slechte focus en slapen slecht. Ze hebben lang onder hoge druk gewerkt of hebben privé een moeilijke situatie meegemaakt of zitten hier nog midden in. Ze zijn bang om burn-out te raken, maar weten door de chaos in hun hoofd niet meer zo goed wat ze willen of kunnen doen. Op dit moment begeleid ik een jonge moeder. Haar hoofd geeft continu signalen af en voor haar gevoel draait ze telkens in kringetjes rond, maar ze heeft het gevoel niets aan de situatie te kunnen veranderen.

Factoren die spanning veroorzaken

Vaak zijn er heel veel factoren die van invloed zijn op jouw spanningsniveau. Dit maakt het lastig om iets aan jouw situatie te veranderen. Het ontbreekt aan voldoende inzicht en overzicht. Wat ik altijd vraag aan alle mensen die ik begeleid is om te schrijven. Ik geef hele duidelijke en gestructureerde opdrachten mee waarin je opschrijft wat er speelt, wat je mee maakt, hoe je daar mee omgaat. Vergelijk het met een dagboek. Dit dagboek gaat net iets verder dan een ‘normaal’ dagboek. Het verschil zit hem er in dat je in dit boek reflecteert op wat er feitelijk gebeurt en hoe jij reageert. Je bekijkt jouw reacties op verschillende situaties en vervolgens onderzoek je hoe effectief jouw reactie is en wat je anders had willen of kunnen doen. Je leert niet alleen heel veel over je zelf, maar je hoofd kan het ook beter loslaten. Alles staat ‘veilig’ op papier.

Hoofd versus papier

Er gebeuren twee bijzondere dingen als jij jouw verhaal of uitdaging op papier hebt gezet. Allereerst lijkt iets minder groot of minder belangrijk of minder spannend als je het op papier zet. Daarnaast is je hoofd beter in staat om los te laten wat op papier staat. Als je een aantal weken volhoudt om dingen consequent op te schrijven dan zul je je hoofd onbewust bevrijden van heel veel (pieker)gedachten.

En…het werd stil

“Wauw, ik ervaar telkens meer rust. Het lijkt wel of het steeds ‘stiller’ wordt in mijn hoofd”, is de reactie van de jonge moeder die ik begeleid. Ze piekerde minder en had veel beter inzicht in haar uitdagingen. Ze sliep beter waardoor ze ook beter bestand was tegen de dagelijkse stress en hectiek. Telkens opnieuw zie ik in eerste instantie een frons als ik schrijfopdrachten na een sessie mee geef. Maar als de opdrachten serieus worden gedaan voor een aantal weken, dan volgt er een soort opluchting. Een opening naar meer rust en het vinden van oplossingen voor spanningsklachten. Ik vind dit zo ontzettend gaaf om te zien!

Heb jij ook het idee dat het te druk is in jouw hoofd en dat dit invloed heeft op jouw dagelijkse activiteiten of op jouw slaap?

Als jouw hoofd continu aan staat, kan dit veel spanning opleveren en het kost heel veel energie. Ervaar jij stress, loopt je hoofd over en zie je niet direct een oplossing? Download dan gratis dit ebook om meer rust te ervaren.

Als je merkt dat je teveel stress ervaart, dan heeft dit vaak nog meer redenen. Kort samengevat wordt stress veroorzaakt door 1 of meerdere van onderstaande factoren:

  • Stress/spanningen of teveel te doen in in jouw privéleven;
  • Stress, te hoge werkdruk in jouw werk;
  • Jouw persoonlijkheid (hoog verantwoordelijkheidsgevoel, doorzetter, perfectionist, moeite met grenzen aangeven etc. etc…

In dit ebook lees je er alles over. Speciaal voor werkende moeders omdat jij tegen andere dilemma’s aanloopt dan vrouwen zonder kinderen of mannen ;-). Download snel dit gratis ebook en zet vandaag nog de eerste stappen naar meer assertiviteit en rust in je leven.

Geef een reactie

Expeditie Werkplezier

Gratis ebook

Gratis en vooral praktisch ebook, die de 7 stappen beschrijft naar een energiek en comfortabel leven waarin jouw prioriteiten glashelder zijn.

Ik geef tools op maat voor vrouwelijke professionals zodat zij een uitdagende baan of onderneming kan combineren met haar gezin zonder dat zij zichzelf voorbij loopt.

Over Agathe

Agathe Hania is psycholoog en stresscoach die de vrouwelijke professional begeleidt om een uitdagende baan/onderneming te combineren met haar gezin.

Agathe ging van relaxte psychologiestudente, richting een burn-out moeder waarna ze transformeerde naar een ondernemende moeder die haar leven comfortabel vormgeeft. Lees het verhaal over Agathe.


© Agathe Hania  | KVK 123455  |  BTW NL123456B01  | Algemene Voorwaarden  |  Disclaimer  |  Privacyverklaring  |  Cookiebeleid  |  Contact